Livsmedelsverket
-
Företagens förtroende för Livsmedelsverket är fortsatt högt
Allt fler företag, 78 procent, känner till Livsmedelsverket och tre av fyra livsmedelsföretag har högt eller ganska högt förtroende för...
-
Krav på att restauranger kan informera gäster om köttets ursprung
Nu blir det krav på information om varifrån köttet som serveras på restaurangen kommer. Reglerna innebär att restauranger måste kunna informera...
-
Ny europeisk bedömning - Sackarin fortsatt säker som tillsats och den acceptabla dagliga intagsnivån höjs
Sötningsmedlet sackarin har fått en ny bedömning av den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten Efsa. Bedömningen är att sötningsmedlet är säkert...
-
Samlade förslag till fortsatt säker dricksvattenförsörjning
Sveriges dricksvatten har god kvalitet. Men för att ytterligare säkra tillgång och leverans av rent vatten behövs bland annat resurser och uppdrag...
-
Vilseledande märkning av ris – stor europeisk kontrollinsats
Under våren 2024 har Livsmedelsverket, flera kommuner, Polisen, Arbetsmiljöverket och Tullverket tillsammans med europeiska myndigheter...
-
Småbarn äter bättre nu än för 20 år sedan – men det behöver bli ännu bättre
Små barns matvanor har förbättrats jämfört med för tjugo år sedan. Barnen äter mer grönsaker och frukt, och mindre rött kött och socker än...
-
Klart för fler möjligheter att sälja och köpa vildsvinskött
Från den 4 november blir det möjligt för jägare att sälja vildsvin direkt till lokala butiker och restauranger samt sälja vildsvin och...
-
Näringsliv och offentliga aktörer samlas för att stärka den regionala livsmedelsberedskapen
Alla ska ha tillgång till tillräckligt med mat och dricksvatten vid kris och krig, oavsett var i landet de bor. Det är målet för Sveriges...
-
Nu kartlägger Livsmedelsverket de offentliga måltiderna och matsvinnet i landets kommuner
Hur ser det ut i de kommunala måltidsverksamheterna? Vilket måltidsstöd erbjuds äldre med hemtjänst? Hur mycket mat äts upp eller slängs? Hur många...
-
Konsumenter behöver mer kunskap vid fiskdisken
Livsmedelsverket har särskilda råd om miljöförgiftad fisk riktade till barn, unga, gravida, ammande och den som kan tänkas bli gravid i framtiden....
-
Fler nödvattentankar för stärkt beredskap vid dricksvattenkriser
Nu utökas antalet nödvattentankar för att ytterligare stödja kommuners förmåga till dricksvattenförsörjning vid kriser och under höjd beredskap. –...
-
Nu kan livsmedelsföretagare delta gratis i Livsmedelsverkets utbildningar
Livsmedelsverket erbjuder flera så kallade e-utbildningar inom områden som har att göra med livsmedel. Tidigare har flera av dem kostat pengar att...