Livsmedelsverket
-
Stor medvetenhet om matallergier hos personal på restauranger och kaféer
Matallergier är en ständigt närvarande fråga hos dem som jobbar på restaurang och kafé. Man är medveten om att allergier kan få allvarliga...
-
Avgift för ansökan om skyddad beteckning slopas
Livsmedelsverket tar bort avgiften för att ansöka om skyddad beteckning för ett livsmedel. Förhoppningen är att fler företag därmed ska ha...
-
Matsvinnet minskar för långsamt
Matsvinnet minskar för långsamt, enligt en ny rapport från Naturvårdsverket. Reviderade siffror visar också att minskningen i hushållen från 2020...
-
Efsa välkomnar synpunkter på ny riskvärdering av fluorid
Ett förslag till vetenskaplig bedömning av ämnet fluorid finns nu att ta ställning till på den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten Efsas...
-
Livsmedelsverket inför ny modell för att följa upp svensk livsmedelskontroll
Livsmedelsverket inför en ny modell för att följa upp och förbättra livsmedelskontrollen i Sverige. Uppföljningsmodellen bygger på ett antal...
-
Matsvinnet större under julen
Var tredje person slänger mat under julen och drygt 40 procent uppger att matsvinnet är större än till vardags. Fisk och julskinka är den mat vi...
-
Många sökte medel i pilotprojekt om investeringsstöd för livsmedels- och dricksvattenberedskap
Nu är det klart vilka som får ta del av investeringsstöd i Livsmedelsverkets pilotprojekt för att stärka beredskapen inom dricksvattenförsörjning...
-
Mindre PFAS, salt och dioxin i maten
Livsmedelsverkets senaste matkorgsundersökning visar på positiva trender med minskade halter av salt, dioxin och PFAS i maten vi äter. − Det är...
-
Företagens förtroende för Livsmedelsverket är fortsatt högt
Allt fler företag, 78 procent, känner till Livsmedelsverket och tre av fyra livsmedelsföretag har högt eller ganska högt förtroende för...
-
Krav på att restauranger kan informera gäster om köttets ursprung
Nu blir det krav på information om varifrån köttet som serveras på restaurangen kommer. Reglerna innebär att restauranger måste kunna informera...
-
Ny europeisk bedömning - Sackarin fortsatt säker som tillsats och den acceptabla dagliga intagsnivån höjs
Sötningsmedlet sackarin har fått en ny bedömning av den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten Efsa. Bedömningen är att sötningsmedlet är säkert...
-
Samlade förslag till fortsatt säker dricksvattenförsörjning
Sveriges dricksvatten har god kvalitet. Men för att ytterligare säkra tillgång och leverans av rent vatten behövs bland annat resurser och uppdrag...